Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

με-το-δεξί

Την καινούργια νυχτερινή γωνιά μου φωτίζει αμυδρά, όσο πρέπει δηλαδή, η πεταλούδα Μπρένθις. Μπορεί ακόμη να μην έχει συνδεθεί το στερεοφωνικό και να ήθελα πολύ ν' ακούσω τα plus beaux tangos του Tino Rossi, μου κρατάνε καλή συντροφιά όμως τα τζιτζίκια από την εσωτερική δεντροφυτεμένη αυλή. Έτσι μόνο δεν έχω ανάγκη το βλαβερό air-condition, αφού η δροσιά ακόμη κι αυτή την εποχή είναι απίθανη.
Το σουρεαλιστικό έργο της maira del mar με τη γάτα μέσα στη γυάλα και το ιπτάμενο χρυσόψαρο απ' έξω, έδεσε τέλεια με τα πέντε γατάκια-σκέτες μπουκιές που γεννήθηκαν πριν λίγες μέρες σχεδόν δίπλα απ' την πόρτα μου. Δεν τό 'χω τίποτα να τα πάρω όλα και να καταντήσω σαν τον συχωρεμένο τον Ευγένιο Σπαθάρη που φιλοξενούσε καμιά πενηνταριά γάτες στην οικία του στο Μαρούσι.
Τα βινύλια θα μπουν αλφαβητικά στη θέση τους απ' αύριο. Με την ευκαιρία, έκανα και...απογραφή: αισίως έφτασαν τα 1.700 κομμάτια, συλλεκτικά τα περισσότερα, από το Μοναστηράκι της Αθήνας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως και από το προσωπικό αρχείο φίλων μουσικών.
Μόνο οι αφίσες των ταινιών μου έπιασαν ήδη τον χώρο τους, ενώ περιμένουν αμέτρητες ακόμη για κρέμασμα. Τέλος, η πρώτη είσοδος μου στο καινούργιο σπίτι χαρακτηρίστηκε κι από ένα happening, αφού την ώρα που τακτοποιούσαμε τις κούτες, ένα πρεζάκι σε χοντρές ντάγκλες ήρθε και την έπεσε ακριβώς έξω απ' την πόρτα! Πετάχτηκε τότε ένας γείτονας, στην ηλικία μου, κι είπε τη φοβερή ατάκα: Πρώτη φορά γίνεται εδώ αυτό. Μήπως τον έφερες μαζί με τα πράγματα σου απ' την πλατεία Βικτωρίας; Ακόμη γελάμε...

35 σχόλια:

mahler76 είπε...

καλορίζικο το νέο σπιτικόοοο

Άρτεμις είπε...

Μπράβο Αντώνη,πολύ όμορφο φαίνεται. Κι εσύ εσωτερική αυλή? Κι εγώ. Κατοικήσιμη είναι; Θέλω να πω μπορείς να πιεις το καφεδάκι σου ή μπα? Άντε με το καλό!! Ξέρω πως είναι το πρώτο βράδυ σε καινούριο σπίτι. Εγώ που είμαι λάτρης των μετακομίσεων (9 τα τελευταία 15 χρόνι-και σε 2 βδομάδες πάω για 10η) απολαμβάνω πολύ το πρώτο πρώτο βράδυ, όταν ακόμη το στώμα βρίσκεται στο πάτωμα και εσύ κοιμάσαι ανάμεσα σε κούτες και αγαπημένα αντικείμενα. Κουρασμένος από τη διαδικασία και γεμάτος όνειρα για το νέο σπίτι. Ονειρα γλυκά λοιπόν

Βάνος είπε...

Καλή αρχή Αντώνη!
Να το χαρείς με φίλους!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι απολαμβάνω το πρώτο πρώτο βράδυ που είναι ό-λ-α στη θέση τους και το σπίτι καθαρό

καθόλου ρομαντισμός, σ' αυτό το θέμα τουλάχιστον :Ρ

Καλημέρα!

Αθανασία είπε...

Καλορίζικο καλό μου!πολύ ωραίο από ότι βλέπω..κ..έχεις πολύ 'πλούσια' συλλογή από σιντί κ βυνίλια βλέπω ε?απορώ που στο καλό,πας κ τα ξεθάβεις που στο καλό,πας κ τα βρίσκεις αυτά όλα...σε ποιές 'τρύπες'πας κ τα βρίσκεις αυτά..είσαι 'ψαχτήρι'που λένε ε?... πάντως αυτό το πρασινάκι στους τοίχους πολύ μ αρέσει...με το δεξί καλό μου...που λες κ σύ.. καλημέρες...

Ιω είπε...

Καλορίζικο!

. είπε...

Τις χυπαριες γιατί μας τις μοστραρες εκεί ..........?
Ρε μαλακά θα πάρω το Γιώργο και θα έρθω να τα κάνω όλα κομματάκια και μετά θα φωνάξω και 2 πρεζονια με μια ταναλια κ ένα καμινετο και θα δεις μετά θα ξανά κανείς μαλακιες....

BOSKO είπε...

mahler76...
ευχαριστωωωώ!
κερνάμε καφέ!

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
βέβαια είναι "κατοικίσιμη" η αυλή.
ότι πρέπει για καφεδάκι και τραπεζώματα.
ευτυχώς κοιμήθηκα στο κρεβάτι που συναρμολογήθηκε πρώτο και, πράγματι, ανάμεσα σε κούτες.
μ' αυτό το...στώμα που σου ξέφυγε και που βρίσκεται στο πάτωμα, ψόφησα στο γέλιο.
όποτε έρθεις Αθήνα, ρίξε τηλεφωνιά και πέρνα να τα πούμε!

BOSKO είπε...

Βάνος...
thanx, φίλε, θά 'μαστε και γείτονες σχεδόν τώρα!

BOSKO είπε...

Angelica...
αυτό περιμένω κι εγώ, το "όλα στη θέση τους"!
καλημερίζω

BOSKO είπε...

Αθανασία...
είδες ωραίο το πρασινάκι;
σκέτο φενγκ-σούι, Αθανασία μου!

BOSKO είπε...

Ιω...
ευχαριστώ!

BOSKO είπε...

gazoza...
ρε βούλωσ' το βρωμόστομα σου, μη σου σπάσω τα παΐδια, παπάρα!
που νά 'βλεπες τον "δικό" σου χτες που κουβάλαγε κι ήταν σαν παστός μεσ' στ' αλάτια απ' τον ιδρώτα.
έμαθα θά 'ρθεις σε λίγες μέρες. Δεν περνάς; Θα σού 'χω χρώματα να μου φτιάξεις καμιά μαλακία, απ' αυτές που σχεδιάζεις, για τους τοίχους της αυλής. Ξέρεις εσύ!

Άρτεμις είπε...

απαπα....σα δε ντρέπομαι! Άκου στώμα...στο πάτωμα....

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
χαχαχα, γαμάτο! τα λάθη πάνω στη βιασύνη της γραφής είναι συνήθως τα καλύτερα!

Rena Fan είπε...

Τέλειος ο Αττίκ στο κέντρο της φωτογραφίας, ακόμα πιο τέλειοι οι τοίχοι. Καλορίζικο, να περάσεις αξέχαστα όμορφες στιγμές και ώρες και μέρες (κτλ...) στο καινούριο σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

τυχερό και πολύ μουσικό το νέο σπίτι, νέα στο ιστολόγιό σου, πρέπει να πω πως πολύ μου άρεσε, να είσαι καλά..και καλή δύναμη με την τακτοποίηση!

Yiannis είπε...

Ποιος Αττίκ...με φάτσα κάρτα τον "ηλεκτρικό σποσπερίτη" και το "δυο ζυγιές παιχνίδια" (και το LP των blue birds πιο πίσω?..αν κατάλαβα από το εξώφυλλο τύπου 'φάκελος επιστολής') μιλάμε όντως για συλλεκτικά βινύλια...
Καλορίζικο το νέο σπίτι!

BOSKO είπε...

Rena Fan...
σ' ευχαριστώ πολύ, Απόστολε!
τους θερμούς χαιρετισμούς μου στη θεατρολόγα μας και σας περιμένω οσονούπω στο καινούργιο σπιτικό μου για dinner μετά του Αττίκ και της Δανάης!

BOSKO είπε...

silena...
καλώς σε βρίσκω και χάρηκα, διότι, παρ' ότι στούρνος εγώ στα μαθηματικά, ανέκαθεν είχα πολλούς καλούς φίλους του "συναφιού" σου.
να περνάς να τα λέμε, λοιπόν!

BOSKO είπε...

Yiannis...
α, εσύ μιλάμε είσαι πολύ παρατηρητικός! Σωστά, των Blue Birds είναι το βινύλιο. Έχω όλη τη σειρά του ελληνικού rock των 70s, από τις εξαιρετικές βινυλιακές επανεκδόσεις του Καραθανάση της Anazitisis Records. Τσέκαρε τον, αν κι αφού είσαι φαν της σκηνής αυτής, θα τον ξέρεις σίγουρα!
ευχαριστώ για το "καλορίζικο"!

Yiannis είπε...

Ναι. τον ξέρω. Όντως! τώρα που το ανέφερες, σαν να διακρίνω και το ταγάρι των poll στο βαθος, πίσω απ'το blue birds....

Σου εύχομαι οι 1700 δίσκοι σύντομα να υπερδιαπλασιαστούν!! (και τα ελληνικά '70s να τα βρεις και originals, αν έχεις το μικρόβιο του συλλάκτη...)
Καλό απόγευμα!

BOSKO είπε...

Yiannis...
κοίτα, 1.700 έγιναν τα βινύλια μέσα σε 19 χρόνια, από το 1991 που άρχισα να μαζεύω, οπότε θέλει πολύ-πολύ χρόνο για να πιάσει η ευχή σου.
σ' ευχαριστώ, πάντως.
τα πιο συλλεκτικά μου, παρ' όλα αυτά, είναι τα "έντεχνα": ας πούμε, "Ο Μεγάλος Ερωτικός" με χειρόγραφη υπογραφή Χατζιδάκι (μού το χάρισε ο Κούνδουρος κι εγώ θα το χαρίσω με τη σειρά μου στο Αρχείο Χατζιδάκι, όταν θεσμοθετηθεί επίσημα), το "Κάτω απ' τα παραμύθια" του Περικλή Χαρβά (ασύλληπτος ηλεκτρικός ήχος κ΄παιξίματα) και βέβαια τα άπαντα της Μαρίζας Κωχ, αρχής γενομένης από ένα λαϊκότροπο σινγκλάκι του 1965! Θησαυροί!

Ανώνυμος είπε...

ειμαι σιγουρη οτι σε λιγο καρο θα εχεις ριξει φολα στα τζιτζικια και θα εχεις τυφλωσει με αεροζολ τις γατες,επισης θα εχεις φωτογραφησει το πρεζακι και θα του εχεισ παρει και συνεντευξη για το μπλογκ με την πλατη γυρισμενη αυτος να σου λεει για την πουτανα την πρεζα!!!και φυσικα το σπιτι θα μυριζει κινεζικο στα 18!!!

τσοκαρο σαμπό

BOSKO είπε...

τσοκαρο σαμπό...
μα, τι τσόκαρο; όνομα και πράμα!
άμα δεν ξαναπαντήσεις στα μηνύματα μου, θα σου ρίξω τη βαφή βράδυ στο κρεβάτι σου και δε θα το περιμένεις! Εσύ μετά θα δώσεις συνέντευξη στο blog και φάτσα-κάρτα μάλιστα! Άκου κινέζικο στα 18! Είδαμε και σένα, με τις πιτούλες στο φούρνο μόνο με ντομάτα, πιπεριές και τυριά. Αρχιτσίπισσα!

Μάνος είπε...

Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, να είναι το καλύτερο σπίτι μέχρι τώρα!
^^

Έχεις χωθεί με τα μπούνια στην απόλαυση της -περίφημης πια- ..εσωτερικής αυλής;
Έκανες εγκαίνια/κοπή πίτας/κορδέλας; Να σφάξεις κανένα κόκκορα ας πούμε.. ή αρκέστηκες στο δεξί; :)

Υ.Γ.:
ΜΑ το ξέρεις Αντώνη ότι το διαβατήριο κάνει Ο Γ Δ Ο Ν Τ Α ευρώ; = =

Ανώνυμος είπε...

Άντε με το καλό να ριζώσεις και να ηρεμήσεις...Σου άξιζε μία ανακούφιση μετά απο τις σκοτεινές ελεγείες του Χειμώνα.(Μεταξύ μας,εγώ τις γουστάρω τις μετακομίσεις,ανακυκλώνεις και το φορτίο πολλές φορές-εξαιρώ δίσκους,βιβλία,ταινίες)
Χάρηκα πολύ που γουστάρεις Tino Rossi,είναι η αδυναμία των τελευταίων μου μηνών...

Χάρης Βλαστάκης

BOSKO είπε...

Μάνος...
ούτε κορδέλες, ούτε κόκορες, ούτε τίποτα για την ώρα, μόνο δεκάδες κούτες που βαριέμαι ν' ανοίξω και να τακτοποιήσω.
δεν τό 'ξερες; τόσο κοστίζει πλέον να βγάλεις διαβατήριο. Ρώτα εμένα που για το ταξίδι στην Κίνα πέρσι έδωσα περίπου το ίδιο ποσό μόνο για φωτογραφίες και βίζα. Αλλά γιατί εσύ να δώσεις το ογδοντάρι; αφού στις ευρωπαϊκές χώρες πλέον μπορείς να ταξιδέψεις με την ταυτότητα σου.

BOSKO είπε...

Χάρης Βλαστάκης...
πάντα διαχρονικός, λοιπόν, ο Tino Rossi. Ετοιμάσου για τη ραδιοφωνική ακρόαση σου, θα σε ενημερώσω πρωτύτερα εννοείται.

despinach. είπε...

Boskaki, ε! μα τα παιξα μέχρι να στείλω μύνημα από΄δω κάτω...κι απο μένα ό,τι ονειρεύεσαι για το το σπιτάκι με τις καλύτερες συνάξεις κ τα πιο ωραία παρτυ στην αυλίτσα!
πολλάκια φιλά!!

BOSKO είπε...

Despina...
να περνάς καλά εκεί κάτω πού 'ναι τόσο όμορφα κι άσε εμάς εδώ...πάνω να το παλεύουμε!
σ' ευχαριστώ, Δεσποινάκι!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αντώνη, καλή διαμονή στο νέο σου σπίτι!

BOSKO είπε...

Μιχάλης Τσαντίλας...
σ' ευχαριστώ, Μιχάλη.
κι εσύ νά 'χεις ένα όμορφο καλοκαίρι!

Kostas L.A. είπε...

καλοριζικη λοιπον η νεα σου γωνια φιλε μου..πολλες παλιες και νεες μουσικες να της κανουν παρεα..
περιοδικα,αρθρα.. και βινυλλια..

ενω ο καπνος απο στικακια θα αγκαλιαζει τους τοιχους,στο δικο του χορο ;)

και καπου εκει θα ανοιγουν διαλογο ο cohen με τον Χατζηδακι και τον Morrison..