Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ο LOLEK ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (18.00- 20.00) & ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ (23.00- 01.00)

Δεν ξέρω κατά πόσο στέκει αυτό που λέω, αλλά νομίζω πως ο Lolek σήμερα θα δώσει την πρώτη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά, καλεσμένος της εκπομπής μου. Τα του δίσκου του (ίσως ότι ωραιότερο βγήκε μέσα στο 2009), τα έχω γράψει σε πρόσφατο post. Αν θέλετε να γνωρίσουμε παρέα ένα νέο δημιουργό, που μοιάζει να κάθισε στο κεφάλι του το Άγιο Πνεύμα του Nick Drake, συντονιστείτε στους 90,4 στα ερτζιανά ή επιλέξτε το διαδίκτυο (www.kanaliena.gr). Τη γνωστή ώρα, από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Αμέσως μετά, για μένα τουλάχιστον, το πρόγραμμα έχει Gay Athens Pride στην Κλαυθμώνος με Τζίμη Πανούση! Αν σκεφτείς ότι για κάθε εμφάνιση του Πανούση σε μαγαζί θες μια μικρή περιουσία, δεν είναι να τον χάνεις! Χώρια που πιστεύω ότι η συμμετοχή του σ' αυτή την πολύχρωμη γιορτή θα τον κάνει να ξεσαλώσει! Κατά τις έντεκα το βράδυ, επιστροφή στον Πειραιά και στο Κανάλι 1, αφού αυτή τη φορά θα είμαι καλεσμένος και όχι οικοδεσπότης. Προχθές, είχα συναντήσει στην προβολή του Καπλανίδη τον Γιώργο- Ίκαρο Μπαμπασάκη, ο οποίος μου ζήτησε να κάνουμε μαζί ένα μεταμεσονύχτιο αφιέρωμα για τα δεκαπέντε χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Καλή φάση! Μπορεί ο συχωρεμένος να μη συμπαθούσε τα επιθανάτια αφιερώματα, αν υπάρχει όμως έστω και μία πιθανότητα να βλέπει από κει πάνω τα χάλια του σημερινού ελληνικού τραγουδιού, σίγουρα θα έλεγε και μπράβο σε όλους όσοι φροντίζουν να διατηρήσουν τη δροσιά της δικής του μουσικής! Με τον Ίκαρο θα σας παίξουμε σπάνιες ηχογραφήσεις (μεταξύ μας, βαρέθηκα πια να το λέω αυτό κάθε χρόνο...) και θα διαβάσουμε ποιήματα του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ θα ακουστεί και μία προηχογραφημένη συγκινητική μαρτυρία του Νίκου Κούνδουρου από το αρχείο μου. Επίσης, θα μεταδοθούν και μουσικές που αγαπούσε ο Χατζιδάκις, από τραγούδια του Carlos Gardel και του Astor Piazzolla μέχρι των Red Crayola και των H.P.Lovecraft! Το βράδυ του Σαββάτου προς το ξημέρωμα της Κυριακής (23.00- 01.00) θυμόμαστε, λοιπόν, τον Μάνο Χατζιδάκι στο Κανάλι 1 του Πειραιά!

4 σχόλια:

"Αισθηματική ηλικία" είπε...

Μα κι εσυ καημένε ΒΟΣΚΟ ειδοποίησε έγκαιρα που θα τρέχουμε να τελειώσουμε το "μεγα " αριστούργημα μας.
Παρακληση για επανάληψη της εκπομπής που πρέπει να απευθύνουμε?

BOSKO είπε...

"Αισθηματική ηλικία"...
σε διαβάζω, μη νομίζεις!
πάντα κοντά στους πιτσιρικάδες βρίσκεσαι, φροντίζοντας να διαμορφώνεις αισθητική στο όσο περνάει από το χέρι σου!
δεν ξέρω για επανάληψη της εκπομπής, θα ρωτήσω τον Μπαμπασάκη και θα ενημερώσω πιο έγκαιρα, φαντάζομαι. Ποτέ δε βαριέμαι τα αφιερώματα στον Χατζιδάκι, όπως και ποτέ δε θα βαρεθώ τη δύναμη των μελωδιών του.

cogito είπε...

Α, ρε Αντώνη, γούρι του έφερες του ανθρώπου στην πρώτη του συνέντευξη με αυτή την διακοπή ρεύματος... Δεν άντεξε το Κανάλι 1 "το Κούρεμά" σου κεκαρμένε μου...

BOSKO είπε...

cogito...
κάτσε να δεις το "επιlolekειο post"! σ' ευχαριστούμε για την ακρόαση και τα σχόλια σου!