Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΦΩΝΟΥ

Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011, η εταιρεία Best End ιδιοκτησίας του Ομίλου Γιαννίκου, ανακοίνωσε το κλείσιμο του ιστορικού μουσικού περιοδικού Δίφωνο. Το Δίφωνο κυκλοφορεί αδιαλείπτως από τον Οκτώβριο του 1995 και αποτελεί θεσμό στα εγχώρια πολιτιστικά δρώμενα. Στις σελίδες του φιλοξενήθηκε το σύνολο των σημαντικότερων προσώπων και τάσεων της ελληνικής μουσικής σκηνής. Αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος των εντύπων «Ποπ & Ροκ» και «Όασις» που ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

Για αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι του Διφώνου, θεωρούμε ως μοναδικό υπεύθυνο, τις κομβικές επιλογές της ιδιοκτησίας του περιοδικού, επιλογές οι οποίες αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του. Ένας ιστορικός τίτλος , λοιπόν, κλείνει, σε αντίθεση με τις διαθέσεις και τη στήριξη που τόσο η συντακτική ομάδα όσο και το πολυπληθές αναγνωστικό κοινό εξέφραζαν προς το περιοδικό.

Οι συντάκτες του Διφώνου παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και μήνες, ωστόσο συνεχίσαμε μέχρι και την τελευταία ημέρα λειτουργίας του, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με συνέπεια. Για όλους εμάς, το Δίφωνο δεν ήταν μόνο ένα μέσο βιοπορισμού, αλλά ένα πεδίο έκφρασης και δημιουργίας που πήγαζε από την αγάπη μας για τη μουσική και το ελληνικό τραγούδι, μια όαση ποιότητας στην έρημο του ευτελούς «πολιτισμού».

Εμείς οι συντάκτες και εργαζόμενοι στο Δίφωνο:
- Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο του περιοδικού και διεκδικούμε τη συνέχιση της έκδοσής του.
- Απαιτούμε την άμεση και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων μας, καθώς και την απορρόφηση των μισθωτών συναδέλφων μας σε άλλες θέσεις του ομίλου, σε περίπτωση που δεν συνεχίσει η έκδοση του Διφώνου.
- Εάν η έκδοση του περιοδικού δεν είναι εφικτή υπό το τωρινό ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλώνουμε την πρόθεση μας να αγωνιστούμε εμείς οι ίδιοι, με κάθε πρόσφορο μέσο για τη συνέχεια ύπαρξης του Διφώνου.

Καλούμε την ΕΣΠΗΤ και τα υπόλοιπα σωματεία στο χώρο του τύπου να καταδικάσουν το γεγονός.
Καλούμε τους αναγνώστες, τους ανθρώπους του πολιτισμού και της διανόησης να γνωστοποιήσουν την αντίθεση τους στο κλείσιμο του Δίφωνου.

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες και τους ανθρώπους του πολιτισμού που στάθηκαν πλάι στο περιοδικό για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, συνοδοιπόροι μιας συναρπαστικής διαδρομής. Ελπίζουμε αυτή η διαδρομή να έχει συνέχεια και να συναντηθούμε ξανά σύντομα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΦΩΝΟ

Υπογραφές:

Μαριάνθη Πελεβάνη (διευθύντρια σύνταξης)

Κώστας Αγοραστός
Σπύρος Αραβανής
Αλέξης Βάκης
Παναγιώτης Γιαννέλης
Αδάμ Γιαννίκος
Άντυ Δημοπούλου
Γιώργος Ιωάννου
Μαρία Κασίτα
Κέλλυ Κυλίτου
Μαρία Λαμπράκη
Φωτεινή Λαμπρίδη
Λιάνα Μαλανδρενιώτη
Χρήστος Α. Μιχαήλ
Σωτήρης Μπέκας
Αντώνης Μποσκοΐτης
Ηρακλής Οικονόμου
Νίκη Ορφανού
Ελένη Παγκαλιά
Μιχάλης Παπαμακάριος
Αντώνης Περιβολάκης
Γιάννης Θ. Πετρίδης
Μιχάλης Πολυχρόνης
Σάββας Σερέτης
Βάσια Τζανακάρη
Γιώργος Φλωράκης
Μενίνα Φουρτούνη
Αντώνης Ν. Φράγκος
Δήμητρα Φωτοπούλου

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Εύχομαι να βρείτε το δίκιο σας, όλοι οι εργαζόμενοι στο περιοδικό.

Τι επικαλείται η διοίκηση για το κλείσιμο του ΔΙΦΩΝΟΥ;
Γιατί είναι απλήρωτος ο κόσμος του ΔΙΦΩΝΟΥ αφού ο όμιλος Γιαννίκου είναι κερδοφόρος;
Γιατί δεν βγαίνει το ΔΙΦΩΝΟ στην σωστή τιμή των 5 ευρώ, όπως θα έπρεπε, και όχι βαρυφορτωμένο με τα περιττά του Ομίλου;
Ο Όμιλος ήδη απέτυχε με τη συνταγή των μανατζερέων στα περιοδικά «Ποπ & Ροκ» και «Όασις», και φαίνεται μυαλό δεν έβαλε...
Άντε να δούμε τι θα γίνει και με τις "βαρυφορτωμένες" εφημερίδες του!

Ανώνυμος είπε...

Έ ‘ΟΧΙ να κλείσουν και το ΔΙΦΩΝΟ...ένα περιοδικό με μια λαμπρή ιστορία....που φιλοξένησε στες στήλες του πραγματικούς καλλιτέχνες με τον όρο της λέξεως, και τώρα έρχονται μέσα σε μια μέρα και το κλείνουν ...του βάλουν λουκέτο χωρίς μια δεύτερη σκέψη • Αντώνη γέρα.........από το ότι είδα το νέο αυτό διαρρέει από blog σε blog και από facebook σε facebook και τα λοιπά .....έχει πολλούς στρατιώτες το ΔΙΦΩΝΟ......

Πέτρος

Velvet είπε...

Λυπαμαι πολυ για οτι συμβαινει
Φοβαμαι οτι σε λιγο
Θα αρχισουμε να "τρωμε" μεταλαγμενα
(με δυο λαμβδα η με ενα γραφεται)

Χαιρομαι για την μητερα σου
Το πιο σπουδαιο απο ολα
Σιδερενια..
Καληνυχτα

Ανώνυμος είπε...

(Το γράφω εδώ γιατί δεν έχω καμία διάθεση "επί προσωπικού" με κανέναν.)

Χαίρομαι που σιγά σιγά, πέρα από αγκαλιές και χάδια παρηγοριάς, σήμερα άρχισαν να σηκώνουν κάποιοι τα μανίκια τους και να βάζουν πλάτη. Μακάρι να βγει κάτι.

Καλή συνέχεια.
Αφρόνη