Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

φάτε-σκατά-αραβιστί-تحفة أسمهان - يا طيور


Τον τελευταίο καιρό ακούω συχνά αραβική μουσική. Όχι τόσο τη μυθική Ουμ Καλσούμ, που τα τραγούδια της πιάνουν κι από μία πλευρά του βινυλίου, όσο τη μυστηριώδη Ασμαχάν, που πέθανε νεότατη και ερμήνευσε λίγο πιο δυτικότροπες συνθέσεις. Στις συλλογές τύπου ethnic που φτιάχνω και μοιράζω σε φίλους, όλο και κάποια Ασμαχάν θά 'χουν μέσα, δίπλα στη Ρίτα Αμπατζή, την Αμάγια - και όχι Αμάλια, σύμφωνα με την πορτογαλομαθή Maria_Adouaneta - Ροδρίγκες ή την Σάντχια Μουκχερτζί, άλλο αγαπημένο αηδόνι του ινδικού κόσμου. Η μακρόσυρτη κλάψα της αραβικής μουσικής ταιριάζει απόλυτα με την τρέχουσα ελληνική κατάσταση. Δε μπορείς δηλαδή ν' ακούς καθημερινά για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, προπηλακισμούς κυβερνητικών στελεχών και ρατσιστικές επιθέσεις στο κέντρο, και να τη βρίσκεις ταυτόχρονα με pop, rock, ηλεκτρικές κιθάρες και τα συμπαραμαρτούντα. Δεν ζεις σε καμία ευρωπαϊκή μητρόπολη, όπου όλο και κάτι θ' αλλάξει αργά ή γρήγορα προς το καλύτερο, αλλά στην πιο μίζερη και σκατένια χώρα του κόσμου, γαμώ και τις παραλίες της, και τον ήλιο της, και τα ξωκκλήσια της, και τις γριές γυναίκες της με τα μαύρα μαντήλια, και τα αρχαία της αγάλματα. Η αραβική μουσική σε κάνει να αισθάνεσαι σαν ήρωας ταινίας του Φασμπίντερ, παρακμιακός, αμετανόητα θλιμμένος και αυτοκαταστροφικός. Σε προκαλεί να χαμογελάσεις στην είδηση πως το αυστραλιανό Υπουργείο Μετανάστευσης έδωσε το πράσινο φως για τους Έλληνες που επιθυμούν ν' αναζητήσουν καλύτερη μοίρα στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Σε προδιαθέτει να πάρεις ένα αεροπλάνο και να εξαφανιστείς απ' τους πάντες και τα πάντα, πολύ δε περισσότερο από τα φασισταριά που ξεφυτρώνουν πότε από τις τηλεοπτικές οθόνες και πότε από τις αποβάθρες του μετρό. Όλοι οι συνάδελφοι μου ακούν αραβική μουσική. Ιδιαίτερα κάποιοι που εργάζονται σε εφημερίδες μεγάλης - υποτίθεται - κυκλοφορίας και είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο. Μερικούς, αυτή η μουσική τους κάνει έως και να κινδυνολογούν, αφού με ενημερώνουν πως το χαρτί ως πρώτη ύλη, και μάλιστα δαπανηρή, τελειώνει, σηματοδοτώντας το τέλος των εντύπων και τη μονοκρατορία του διαδικτύου. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι η αραβική μουσική, το καλλιτεχνικό απόσταγμα ενός περήφανου λαού, θα ξυπνούσε τα πιο άγρια ένστικτα ημών, των πολιτισμένων με τη βούλα, των αγανακτισμένων ξεβράκωτων που αλλάζουν πλευρό στον ύπνο τους αμέσως μόλις ρίξουν ένα βλέμμα στην Ακρόπολη ή, μέρες που είναι, μια βουτιά στο Καβούρι. Έτσι, ακόμη κι αν δεν είσαι εξτρεμιστής ισλαμιστής - τασσόμαστε κατά των θρησκειών σε παγκόσμιο επίπεδο - θες να πάρεις ένα γιαταγάνι και να κόψεις μερικά κεφάλια, στα οποία όμως δεν έχεις εύκολη πρόσβαση, συνεπώς ξαναβάζεις το φονικό όπλο στη θήκη του και αφήνεσαι στους βοκαλισμούς της Ασμαχάν, στις όμορφες παραφωνίες της εν μέσω στίχων που δεν καταλαβαίνεις τι λένε, σίγουρα όμως αφορούν εμένα κι εσένα, πιο πολύ από το φλώρικο χιούμορ του Λαζόπουλου, τις τατιανοκατινιές του γυαλιού και τα καινούργια μέτρα των αχώνευτων πολιτικών. Σκατά στα μούτρα σας μεσημεριάτικα, κοπρίτες!

53 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Ουυυυυυυυυυυφ! καλό μου...καλέ απορώ π ως στο καλό κατάφερες κι έγραψες αυτή τη φράση στα αραβικά μπράβο παιδί μου..προοδέυεις!καλά όσο για τα όσα γράφεις,τάσσομαι υπέρ σου..μπράβο..έχεις κάθε δίκιο να είσαι εκνευρισμένος,ε,όλα δείχνουν ότι αυτή η χώρα,βαδίζει προς την αυτοκαταστροφή της?ή προς το..'τέλος εποχής της'...κάτι τέτοιο τέσπα...βέβαια ΔΕΝ μας φταίνει ούτε τα αρχαία,αγάλματα ούτε και αυτοί,που τα έφτιαξαν οκ? αυτοί καλά έκαναν...εμείς τ ί κάνουμε στην εποχή μας,και στο ΤΩΡΑ μετράει..αυτοί καλά έκαναν και μας άφησαν,αυτή τη σπουδαία κληρονομιά που μας άφησαν,πίσω τους...εμείς είναι,το θέμα τ ι κάνουμε στο τώ-ρα μας,σα λαός (στις μέρες μας,στον αιώνα μας) με αυτά όλα...σκ...τά που λες κι εσύ...κι απ...σκατα,θα συμπληρώσω εγώ...παπαριές....εμείς φτιάξαμε μόνοι μας το χάλι,που κοντέυει να μας πνίξει γύρω μας,και τώρα κάνουμε κουπί,γιανά σωθούμε πανικόβλητοι καθώς είμαστε ό-λοι παστωμένοι μέσα σε μιά βαρκούλα,τόση δα,και πολεμάμε να βρούμε στεριά μέσα στη μεγάλη μας φουρτούνα...στεριά ή ξέρα?...όπως το πάρει κανείς...αλλά έχεις δίκιο...πολύ δίκιο...φιλάκια...κι άντε να δούμε για πόσο,ακόμη θα κρατήσει η Ιώβια πλέον υπομονή μας....

BOSKO είπε...

Αθανασία...
όχι, Αθανασία μου, παρανόησις: σιγά εγώ μην ξεκίνησα ξαφνικά μαθήματα αραβικών και σιγά μην η αδικοχαμένη Ασμαχάν τραγουδούσε "φάτε σκατά" στους συμπατριώτες της. Για απεγνωσμένους έρωτες και το χάσμα των κοινωνικών τάξεων να τραγουδούσε το πολύ-πολύ, απλά πήρα την αραβική γραφή του τίτλου του τραγουδιού της και τον μετέφρασα τελείως ελεύθερα και αυθαίρετα.
από κει και πέρα, συμφωνώ με όσα λες, όμως εμένα μού τη σπάει όλη αυτή η παπαριά περί ελληνικού αρχαίου κάλλους και greek summer, όταν ζούμε εν μέσω μίας από τις χειρότερες πολιτικές καταστάσεις των τελευταίων δεκαετιών.

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

Bosko έψαξα στο βλογ και δεν βρήκα τίποτα από ΖΑΖ ? νομίζω πρέπει να κάνεις κάτι γι αυτό .... Το αναβικό είναι αρκετά εύηχο αν και δεν καταλαβαίνω ντιπ .... να συμφωνήσω με το σχόλιο για τον Αγαπητό κύριο Λαζόπουλο .....

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Αντώνη,
Ο γκούγκλης μού αποκαλύπτει ότι τα αραβικά σου λένε: "Το αριστούργημα της Ασμαχάν: Τα πουλιά"!
Για τα υπόλοιπα, δίκιο έχεις, φυσικά! Αν και για το παρελθόν, θα συμφωνήσω με την Αθανασία: προσοχή στις υπερβολές όπου οδηγεί η, έστω και δίκαιη, αγανάκτηση!
Για την Ουμ Καλσούν είναι πολύς καιρός που σκεφτόμουν να γράψω. Υπήρξε όχι μόνο, η "Κάλας" του αραβικού κόσμου, αλλά και η αντανάκλαση της αραβικής ψυχής. Βασιλιάδες και ηγέτες υποκλίθηκαν μπροστά της, όπως και οι απλοί άνθρωποι σταματούσαν τις δουλειές και τις κουβέντες τους, όταν τραγουδούσε στο ραδιόφωνο!
Αξίζει να ψάξεις στο YouTube κάποιο φιλμάκι από την κηδεία της!
Δεν ξέρω μόνο πόσοι Έλληνες θα είχαν την υπομονή ν' ακούσουν ολόκληρο κάποιο τραγούδι της. Την αξία της φωνής της όμως μάλλον θα την αναγνώριζαν. Ελπίζω, δηλαδή...

τ2φ είπε...

Τελικά σε αυτήν την χώρα ή γκασαρμπάιτερ θα είμαστε ή μίζεροι,όχι ρε πούστη μου,δεν φεύγω,δεν πάω πουθενά,εδώ είμαι και θα είμαι,να η ευκαιρία για νέα πράγματα,η μιζέρια η αφραγκία με γαμάνε,αλλά το ζήτημά μου είναι να βρώ τρόπο έκφρασης,καταγραφής και δημιουργίας,αργά η γρήγορα βρισκόμαστε στην δύσκολη αυτή θέση να καταλάβουμε τους εαυτούς μας.

τ2φ είπε...

Διαμαντή με όλο τον σεβασμό προς εσένα και μην το πάρεις και στραβά,ΖΑΖ;;;ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΥΗΧΗ Η ΑΣΜΑΧΑΝ;;;;;Μην μας τα χαλάς ρε Διαμαντή!!!

BOSKO είπε...

Διαμαντής...
ποια ΖΑΖ εννοείς, τη Γαλλίδα; εν καιρώ κάτι θα κάνω.
δεν πειράζει, ούτε εγώ καταλαβαίνω τίποτα, αλλά είναι όμορφη η αραβική μουσική και τα τραγούδια. Όχι σαν κάτι χαζοτράγουδα που ακούν χαζοί άνθρωποι στις παραλίες.

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

Την κατά κόσμο Ιζαμπέλ Γκεφρόι πολύ καλή ήθελα από καιρό να στο πω ... ZAZ λέγεται το αλμπουμ της ...TO je veux την έκανε πολύ αγαπητή αλλά αγοράζοντας το δίσκο της είδα ότι είναι μοναδική .... πιο να πρωτοπώ ... είχε έρθει για συναυλία Θεσ/κη αλλά δεν τα κατάφερα να πάω ... Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε αυτό που λές για τα τραγούδια στις παραλίες ... 20 μπάνια να έκανα όλο το καλοκαίρι ...όλα ήταν μετά τις 8 ήσυχα χωρίς βλαχογκόμενες και κλαμποκάγκουρεσ να παίζουν ρακέτες και να ακουνε βλακείες ....

BOSKO είπε...

Υπατία η Αλεξανδρινή...
έτσι σου έβγαλε ο γκούγκλης; κι εγώ νόμιζα ότι θα έβγαζε "Τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας", σα να θυμήθηκε και τον Σαββόπουλο δηλαδή.
αλίμονο, εσύ, μία Αλεξανδρινή, και να μη σχολίαζες σ' αυτό το post; την ξέρω την Ουμ Καλσούμ, την "έχω"- που λένε, και μάλιστα στην Κίνα το 2009, στο ethnic φεστιβάλ που πήγαμε με την Κωχ, είχα την τύχη να γνωρίσω έναν απ' τους γιούς της, εβδομήντα-φεύγα ετών, που έπαιζε σε μία εκπληκτική jazz μπάντα. Το ΄97, ακόμη, έφερα από την Τυνησία τρία-τέσσερα βινύλια της, που το καθένα είχε από δύο τεράστια κομμάτια μέσα. Σε παραπέμπω και σ' ένα πορτραίτο της πού 'χα δει στους "Μουσικούς του Κόσμου" στην κρατική TV με όλα αυτά τα στοιχεία που περιγράφεις κι εσύ. Ωστόσο, έχω την αίσθηση πως εάν η Ασμαχάν δεν έφευγε τόσο νέα - εάν δεν την "τρώγανε" που θά 'λεγε κι η μάνα μου - πιθανώς να ξεπερνούσε και την Καλσούμ, η οποία ήταν ταυτισμένη πιο πολύ με τον αραβικό-αιγυπτιακό εθνικισμό ως καλλιτέχνιδα.

BOSKO είπε...

τ2φ...
το "να η ευκαιρία" σου μού άρεσε!
ζει ακόμη η Ροζίτα Σώκου;
η Σάσα Ντάριο;
ο Γρηγόρης Γρηγορίου έφυγε μόνο τελικά απ' την παλιά φρουρά;
ΟΚ, εδώ να μείνουμε, αλλά να κάνουμε τι; εγώ δε μπορώ να ξυπνάω κάθε μέρα στη μία το μεσημέρι, μην έχοντας ουσιαστικά να κάνω τίποτα μέχρι την επόμενη. Αργά ή γρήγορα θα πέσω στην κατάθλα. Η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, γμτ μου, πέφτουν μακρυά, στην Ευρώπη δεν είναι και πολύ καλύτερα από δω τα πράγματα, επομένως μήπως να οργανώσω επόμενο τραπέζωμα και να προβούμε σε ομαδική αυτοκτονία;

BOSKO είπε...

τ2φ...
πες του τα, ρε συ.
ξέρεις τι φταίει όμως;
πήγε και σχολίασε στο blog του ασωτου γιου και κόλλησε ανεγκεφαλίτιδα!
χαχαχα

BOSKO είπε...

Διαμαντής...
όχι, Διαμαντή, ΖΑΖ λέγεται η καλλιτέχνιδα, απλά έδωσε το nickname της ως τίτλο του περσινού πρώτου της δίσκου. Συμβαίνει συχνά αυτό, να τιτλοφορείται ένα άλμπουμ από το όνομα του καλλιτέχνη, και στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με την Ουμ Καλσούμ και την Ασμαχάν, δεν την "έχω" τη ΖΑΖ, αν και μου κάνει πολύ...cheesy για τα γούστα μου.

despinach. είπε...

τ2φ, πές τα ρε παλικάρι!!! να μου ζήσεις!!!

Αντώνιε, παλικάρι μου, δε βάζουμε λέω εγώ όλοι κάτω τη δημιουργική φαντασία μας, να δούμε τι θα κάνουμε κ πώς θα την παλέψουμε, αντί να πάμε να φουντάρουμε...κ δεν εννοώ με μπάφους (γιατί έτσι καλά θα ήταν)! Φοβάμαι εγώ φοβάσαι εσύ φοβάται ο διπλανός να σκεφτεί θετικά, να την παλέψει...δεν αντέχω άλλο...τώρα θα πάω να φουντάρω!

BOSKO είπε...

despinach. ...
σας εμπνέει πολύ, αλήθεια, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ώστε να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας; εμένα πάλι καθόλου, ίσως γιατί είχα μάθει να ζω δημιουργικά την κάθε στιγμή και τώρα μου τό 'χουν στερήσει αυτό.

τ2φ είπε...

Ρε Αντώνη δεν λέω να κάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα,χαμός γίνεται,οκ,αλλά μήπως και πρίν 3 χρόνια ζούσαμε καλύτερα,φταίει που και σαν λαός είμαστε ή για τα πανυγήρια ή για τις κηδείες.

BOSKO είπε...

τ2φ...
μακάρι να μπορούσα να ισχυριστώ ότι πριν τρία χρόνια ζούσα όπως ακριβώς σήμερα.
απλά πριν, βγαίναμε στους δρόμους για όλους τους άλλους, τώρα βγαίνουμε και για εμάς τους ίδιους.

despinach. είπε...

...νομίζεις δε σε καταλαβαίνω, αφού κι εμένα μου το στερεί η κατάσταση, στην ίδια κατάσταση είμαι προς το παρόν, αλλά τι θα κάνουμε...το αδιέξοδο είναι παντού και εισβάλλει μέσα μας κ μας κόβει τα πόδια...ας ξεκουνηθούμε να κάνουμε κάτι όλοι!

BOSKO είπε...

despinach. ...
καλά λες και ως αισιόδοξος άνθρωπος, φύσει και θέσει, ελπίζω να ξυπνήσω διαφορετικά αύριο και να το ξανασκεφτώ:-))

Фе́ммe скатале είπε...

γραφω σα μαλακας μια σεντοναρα και στο τελος το αιτημα μου δεν μπορει να γινει δεκτο και λυπαται λεει ο μπλογκερ.

Αρχιδια. Ετσι κι αλλιως εκραζα παλι.

Με δυο λογια ελεγα πως μαζικες αλλαγες πουθενα δεν γινονται. Η συλλογικοτητα ειναι η μεγαλυτερη παπαρια του κοσμου. Στο προηγουμενο σεντονι μου το αιτιολογουσα αυτο που λεω. Τωρα τσαντιστηκα και δεν το κανω.
αυτα

BOSKO είπε...

Maria_Adouaneta (Δε με λένε Μαρία)...
ή, όπως τό 'χε πει ευφυώς η ηθοποιός και σεναριογράφος Δήμητρα Παπαδοπούλου, μετά το ΄70 απέτυχε παταγωδώς οτιδήποτε συλλογικό, από τον κομμουνισμό έως την παρτούζα...

Фе́ммe скатале είπε...

Οποιος πιστευει οτι τα συνταγματα και οι παπαριες μπορουν να αλλαξουν κατι, ας παει στο συνταγμα να γινει συνταγματαρχης....Θα ειναι η φουντα των συνταγματαρχων του 2011

llll είπε...

Πού ξέρετε κ.Μποσκοίτη μπορεί να αναβιώσει και πάλι το καλό λαικό τραγούδι,μια νέα 'Τσιμινιέρα',ακόμα και εγώ που ζώ στη Φιλοθέη,θα τραγουδώ το σύγχρονο...στην Φιλοθέη πια δεν έχουμε ζωηηηηή.

despinach. είπε...

....βασικά απαισιόδοξη είμαι κι εγώ ρε παιδιά, γιατί δε βλέπω να έχουν όλοι τη διάθεση ή την μαγκιά να ξεβολευτούν κ να ενδιαφερθούν για τον κόσμο κ την κοινωνία πραγματικά, πέρα από το ότι απλά χάνονται οι μισθοί κ η ευκολία τους...μα η ιστορία έχει δείξει κι όλας ότι στις δυσκολες εποχές που τρώμε την παπάρα, τότε γινόμαστε εφευρέτες (καλά το έγραψα;) και δημιουργικοί...

τι να κάνουμε...δεσποινίς ουτοπία γαρ "κι αν μου βρεθεί κάτι καλό θα σας φωνάξω"...:p :)

despinach. είπε...

Μαρία Αντουανέτα (δε σε λένε Μαρία),
μπορεί να μην αλλάξει κάτι, αλλά και ο χαμένος αγώνας είναι αυτος που δε δόθηκε ποτέ...αρκεί να ξέρουμε τι μας γίνεται και πού έγινε το λάθος και με ποιον να τα βάζουμε πραγματικά κ τι θέλουμε (εκεί ειναι το ουτοπικό του θέματος)...τελικά όμως στο Σύνταγμα -παρ΄όλες τις αληθινά καλές προσπάθειες, κυριάρχησε ο αχταρμάς, το σουβλάκι κ ταραμάς...επιτέλους πάω να μελετήσω! Κόλησα πάλι με την ωραία κουβέντα! :)

BOSKO είπε...

Maria_Adouaneta (Δε με λένε Μαρία)...
ξέρεις από πότε το φωνάζω εγώ αυτό που λες; στο τέλος πήγα κι εγώ να δω μήπως αλλάξει ο κόσμος, αλλά κατάλαβα πως είναι πιο εύκολο να αλλάξει ο κόσμος όλος, παρά να κόψουν οι Νεοέλληνες τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

BOSKO είπε...

Δημήτρης Τζαβέλας...
καλώς σας βρίσκω στο blog, κύριε Τζαβέλα.
λέτε, λοιπόν, οι μαύρες μέρες που περνάμε να οδηγήσουν σε μία έκρηξη του ορίτζιναλ λαϊκού τραγουδιού;
μακάρι, τι να πω κι εγώ;

BOSKO είπε...

despinach. ...
μπορεί να ισχύει ότι λες, αλλά αυτό αν είναι να συμβεί, θα συμβεί από τη νεότερη γενιά, τους σημερινούς 15χρονους-20χρονους κλπ. Δηλαδή, εμείς που κοντεύουμε τα σαράντα, πότε θα δούμε άσπρη μέρα; στα πενήντα κι εξήντα μας; να λείπει το βύσσινο...κι όταν λέω "άσπρη μέρα", φυσικά δεν εννοώ ένα μισθό, αλλά μία ποιότητα ζωής που ουσιαστικά ποτέ δεν είχαμε σ' αυτό το γαμωκράτος...

llll είπε...

Είμαι σίγουρος,η καταπίεση,το αδιέξοδο γενικά μας κάνει εξυπνότερους καθώς και πιο δημιουργικά εσωστρεφείς,η απομόνοση έστω και λόγο συνθηκών μας φέρνει πιο κοντά σε έμας τους ιδιους.Επίσης να συμφωνήσω με την Μαρία Αντουανέτα και να δηλώσω πως ποτέ στην ζωή μου δεν έχω κατέβει σε πορεία,δεν ξέρω αν με τιμά αυτό αλλά δεν το έννοιωθα,μόνο μια φορά,τότε που δολοφονηθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος κια πραγματικά τα 'έσπασα' αλλά μετά έννοιωθα λίγο χαζός.

BOSKO είπε...

Δημήτρης Τζαβέλας...
ακούστε, κύριε Τζαβέλα, μη μιλάτε εσείς για πορείες και τα συναφή, διότι σας "έπιασα" να συνομιλείτε με έναν άσπονδο εχθρό μου, δηλωμένο φασίστα και αγράμματο.
ως εκ τούτου, απορώ πόση ευαισθησία σας περίσσευε για να βγείτε στο δρόμο τον Δεκέμβριο του 2008.

llll είπε...

ΑΑ εννοείται τον άσωτο γιό;Κοιτάξτε σε κάποιο φάση μου είπε,μάλλον υπονόησε οτι είμαι ΚΚΕ,είμαι λαικός άνθρωπος αλλά όχι ΚΚΕ,μακριά απο εμένα,είμαι με το δίκαιο γι'αυτό εξάλλου του έγραψα κάποια σχόλια,για να τον υπερασπιστώ αλλά κ.Μποσκοίτη η κοινωνία μας είναι τόσο σάπια που και η βοήθεια είναι καχύποπτη,τι να πώ!

BOSKO είπε...

Δημήτρης Τζαβέλας...
κι εγώ τα ίδια, κύριε Τζαβέλα μου, μακρυά από μένα το ΚΚΕ και ότι συντηρητικό εκπροσωπεί τη σήμερον ημέρα.
όσο για τον ασωτο γιο, αν δε γνωρίζετε, σας λέω ότι πρόκειται για την προσωποποίηση της καχυποψίας. Φανταστείτε ότι με υποπτεύεται εδώ και καιρό ότι μπαίνω στο blog του ως ανώνυμος και τον κοροϊδεύω. Αν είναι δυνατόν!

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

bosko θέατρο του παραλόγου ... είδα σχόλιο και στο δικό μου βλογ απο τον άσωτο γιο ...δεν κατάλαβα οτι αναφερόταν σε σένα όταν έλεγε για κάποιον ανώνυμο τι να πω ... τώρα σιγά μην κάτσ να ασχοληθώ ...Για τη Ζαζ δεν ήξερα οτι είναι και όνομα ...κάποιο παρατσούκλι ίσως ...αλλά κάτσε και άκου το λίγο αν θες .. εγώ από γαλλική μουσική άκουγα μόνο george Brassens μια συλλογή που είχα πάρει από το δίφωνο ...Η ΖΑΖ είναι η δεύτερη που με έκανε να ακούσω γαλλικά τραγούδια ....

llll είπε...

Ο Brassens μπορώ να πω οτι είναι αρκετά εύηχος.

BOSKO είπε...

Διαμαντής...
σοβαρά μιλάς τώρα; μπήκε στο δικό σου blog και πέταξε πάλι τις ανόητες μπηχτές του; βαστάτε με, θα το αφαλοκόψω το χαζοπούλι! σ' ευχαριστώ που με ενημέρωσες!
εκτός από τον Μπρασένς και τη ΖΑΖ έχεις πολλά να μάθεις ακόμη για τη γαλλική μουσική:-))
σιγά-σιγά, θέληση να υπάρχει.

BOSKO είπε...

Δημήτρης Τζαβέλας...
μη σου πω κι ευάερος κι ευήλιος!

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

οχι προς θεού .... απλώς ένα σχόλιο του στο βλογ μου με έκανε να δω τα σχολια στο βλογ του ...απο εκεί είδα οτι εννοούσε εσένα ...προσ θεού όχι από το βλογ μου .... περιμένω ανάρτηση για γαλλική μουσική ...

despinach. είπε...

Εχμ!!! εσύ κοντεύεις τα σαράντα, εγώ είμαι μπουμπούκι!! :DDD
Η ποιότητα ζωής δεν εξαρτάται πάντα από τα λεφτά και εσύ αν μη τι άλλο την έχεις...ασχολείσαι με τόσο όμορφα πράγματα, γράφεις τόσο συγκλονιστικά κείμενα και άρθρα (κ δεν το εκμεταλεύεσαι να γράψεις κανα βιβλίο, ενω υπάρχουν τόσοι φελοι που επιπλέουν στο χώρο) κ συναναστρέφεσαι με αξιόλογους ανθρώπους που είναι κ φίλοι σου, περνάς όμορφα μαζί τους και εκεί είναι μαγκιά σου (σε αυτό εννοούσα να γίνει η επανάσταση, σε όλα αυτά)...αυτό δεν είναι ποιότητα ζωής; γι αυτό μου έρχεται να σε κουρέψω με την ψιλή κ θυμώνω όταν γράφεις έτσι...δες κ πως σε βλέπει ένας άνθρωπος που σε νοιάζεται επιτέλους! άντες φιλιά!!

BOSKO είπε...

Διαμαντής...
καλά, καλά τώρα, σε τα μας; πες ότι μπήκε στο blog σου και άρχισε να με βρίζει ασύστολα και τον έσβησες από ευγένεια! κρατάτε με, φέρτε μου ασωτους να τους σκίσω σα σαρδέλα!

llll είπε...

Για αρχή Διαμαντη άκουσε Εντιθ Πιάφ και Ζακ Μπρελ.Καθώς και Μωρίς Ζαρ,τον πατέρα του Ζαν Μισέλ Ζαρ.

BOSKO είπε...

Δημήτρης Τζαβέλας...
σωστός!

pl@νόδIοS παρατηρητής είπε...

Καταρχάς δεν σβήνω σχόλια... αλλά όχι ένα άκυρο σχόλιο του με έκανε να μπω να δω το βλογ του .. καλά μην δίνεις σημασία σε τέτοια πράγματα... θα χαλαστείς εσύ επειδή κάποιος πιστεύει κάτι .... Αντώνη στο κάτω κάτω φαίνεται ποιο βλογ αξίζει και ποιο όχι.... αυτά τα ολίγα γιατί με περιμένουν ..ΑΑ Βάλε και την edith piaf μέσα στους γαλλόφωνουσ που ακούω .... Καλό βρα΄δυ θα τα πούμε από αύριο .... χαιρετώ:))

Φ.Κ.Ρ. είπε...

ΡΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΩΤΟΣ,ΤΙ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ,ΣΕ ΕΒΡΙΖΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ Ε;ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΟΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ Ο ΑΜΑΣΗΤΟΣ.

BOSKO είπε...

despinach. ...
thanx, γλυκύτατη όπως πάντα είσαι:-))

Φ.Κ.Ρ. είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ!ΠΟΥ ΠΑΣ;ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ;ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ;ΣΩΣΤΌΣ!ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

BOSKO είπε...

Διαμαντής...
έτσι μπράβο!
δεν κοιτάει να ξαλαφρώσει λίγο τον "τοίχο" του πού 'ναι σα λατέρνα κι όποτε μπαίνουμε να διαβάσουμε τις καινούργιες κρυάδες του, το internet μας πετάει έξω, θέλει και συνεχώς να ασχολείται με την πάρτη μου! θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι! Αεεεέραααα!

BOSKO είπε...

Φ.Κ.Ρ. ...
το λες αλήθεια; με κατονόμασε ο Πάρης ο Παπάρης σαν τη Μυτιληναίου τότε στο Δεύτερο Πρόγραμμα; τι να κάνω, ρε συ, με το ούζο, σκοτωθήκαμε μια, σκοτωθήκαμε δυο, εκεί με τη γκαβομάρα του!
τι προτείνεις, εσύ τι θά 'κανες στη θέση μου;

άσ' τον Διαμαντή, νέο παιδί, να βγει με κάνα γκομενάκι. Αλί σε εμάς που μαλακιζόμεθα στο internet all day' n' all of the night, που έλεγαν κι οι Kinks:-))

Φ.Κ.Ρ. είπε...

ΝΑΙ ΣΤΕΓΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΧΩΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΠΑΠΑΡΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΕΓΩ;ΘΑ ΤΟΝ ΕΦΕΡΝΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΑ ΣΠΛΙΝΑΝΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ SPLEEN ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΝΙΑΡΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

BOSKO είπε...

Φ.Κ.Ρ. ...
ρε, είσαι σίγουρος; για τον ίδιο λέμε; αυτός μπορεί νά 'ναι φασίστας και αγράμματος, αλλά κακές λέξεις δε χρησιμοποιεί. Βέβαια, θα μου πεις, πολύ θέλει ο άνθρωπος για να πάρει τον κακό το δρόμο;
εγώ θα τον έβαφα με φούμο, θα τον έδενα σ' ένα παγκάκι στο κέντρο της πλατείας Βικτωρίας και θα έβαζα μπροστά του κιλότες και πλαστικά ρολόγια να περνάει να ψωνίζει ο κόσμος.

Annabel είπε...

kale to 'xete to 'xete!
aaxxx!

Φ.Κ.Ρ. είπε...

ΡΕ ΑΝΑΜΠΕΛ ΑΥΤΟΜΑΤΗ

Φ.Κ.Ρ. είπε...

ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ ΛΕΩ Ρ,Ο ΦΚΡ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.

BOSKO είπε...

Annabel...
τι διάολο, μωρή σάικο, πάνω απ' το blog μου είσαι όλη την ώρα;

BOSKO είπε...

Φ.Κ.Ρ. ...
σ' ευχαριστώ και σένα, Ροδέλα.
κάτι πρέπει να κάνω για ν' απαλλαγώ απ' τη βλαβερή παρουσία αυτού του ζόμπι!