Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

μαρίζα-κωχ-filtig-γράμμα-από-το-βερολίνο

Η πραγμάτωση του κοινού project Μαρίζας Κωχ - filtig προχωράει και όπως όλα δείχνουν θα πρόκειται για τον πιο αβάν-γκαρντ δίσκο της σημαντικής τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας σε συνεργασία με έναν νέο ηλεκτρονικό συνθέτη. Τα δύο κομμάτια που εστάλησαν ήδη από το Βερολίνο εμπεριέχουν, από ηχητικής και φωνητικής άποψης, τη Meredith Monk, τον Messiah, τους Matmos και τους Plaid, ενώ για τα επόμενα, που δουλεύονται αυτόν τον καιρό, η κινεζική ρυθμολογία θα συναντηθεί με τους Massive Attack! Οι δύο μουσικοί δηλώνουν πολύ ενθουσιασμένοι και με την άδεια τους, αξίζει - πιστεύω - να δημοσιοποιήσω ένα μέρος της αλληλογραφίας τους!
filtig: Μαρίζα, έχω σοκαριστεί με το πόσους διαφορετικούς κόσμους έφτιαξες με το ίδιο background και με τη φωνή σου να είναι διαυγέστατη και πολύ θεατρική. Για μένα είναι απλά ευχαρίστηση να σπάω αυτή τη φωνή σε κομματάκια. Αν θα το ήθελες, τώρα που υπάρχουν οι δομές, μπορείς να ξαναμπείς στο στούντιο και να τραγουδήσεις πιο "συνεχόμενα". Προσωπικά, πιστεύω ότι δε χρειάζεται, αφού μου αρέσει αυτή η αισθητική κολάζ.
Μαρίζα Κωχ: Συνέχισε έτσι, η αισθητική κολάζ εκφράζει και μένα περισσότερο. Να ξέρεις ότι εκείνη τη μέρα μετέφερα τις ψυχοσυνθέσεις πολλών και διαφορετικών ανθρώπων που κουβαλούσα από την παιδική μου ηλικία κι ότι μετά, επί μία εβδομάδα, ένιωθα σαν άδειος αστακός. Ανυπομονώ για το τελικό αποτέλεσμα. Έχεις την αγάπη μου!